Saturday, December 11, 2010

ni anak pasangan bahlol dan bongok

Bodo lari ke bpaknya
"pak! pak!"
Bongok(pak) yg tgh berak telompat dek tekejut
"padia duk jerit2 ni,beqak pun ta senang"

bodo angkat tgn lalu mnunjukkn
bulu ketiaknya yg bru tumbuh dgn muka bgga
bongok heran
''laaaa ni ja yg hg na tnjuk,ni tgk bulu ktiak aku lg stai,
dh la ni p mndi,flush jmbn tu,td aku lupa "

dalam bilik mndi bodo syampoo bulu ketiaknya
ta lupa juga conditoner sunsilk
selai demi selai dibelai mnja
"yea yea..dh tumbuh..yea yea"

keesokannya di sekolah
cikgu bodo suruh buat karangan pasal benda yg tersayang

bodo pun tulis laa

BULU KETIAK SAYA.
Nama saya Bodo A/L Bongok Umur saya 9 tahun. Saya ada emak. Saya sayang emak saya. Emak saya pandai masak. Saya ada ayah. Saya sayang ayah saya. Ayah saya selalu belikan saya hadiah. Bulu ketiak ayah saya lebat. Saya juga mahu bulu ketiak macam ayah saya. Saya tanya
ayah saya. Macamana nak bagi bulu ketiak saya tumbuh cepat. Ayah saya kata, ambil telur ayam baru bertelur, bubuh di celah ketiak. Saya ikut nasihat ayah saya. Tiap-tiap hari saya pergi reban ayam. Tunggu ayam bertelur. Hari ini bulu ketiak saya sudah tumbuh. Saya sangat gembira. Saya sayang bulu ketiak saya.

berita si bodo ada bulu heboh satu sekolah
staff2,pekebun mahupun pakgourd

tiba pd wktu klimaks iaitu waktu balek
bodo disekat mgkuk,ayun,barua

'hey kau,dgr cita kau ada bulu,mai sini kami nk tgk'

'beqanak tepi bendang cas ckp kl' balas bodo

maka pembuli tsebot tersindir dan naik marah
lalu, mmbuka baju dan seluar bodo.

'mana dia bulu,aku nk tgk!'
'celah kgkang tadak punn.'
'ouhh kt ketiakk'

mreka memotong bulu ketiak bodo
lalu dibakarr

bodo mnangis teresak dan rebah di jalanan kerana keletihan
lemah dan tak bermaya tubuhnya sperti seorang gadis dicabul kehormatannya

bodo redha.

tp tetap timbul persoalan di hatinya

" Mengapa ada orang iri hati?....Mengapa ada orang dengki
melihat kelebihannya?... Dia tak pernah kacau orang. Dia tak pernah
susahkan orang. Dia hanyalah budak biasa yang sayangkan bulu
ketiaknya. Dia hanyalah budak biasa yang tak sabar nak jadi dewasa. "


p/s: cita ni aku copy,besala copycat,cat kn kiut mcm saya :D
cita ni ada teladan!aku hensem

Friday, December 10, 2010

bengap bodo bengong,makhluk apa ni?

Bongok(L) satu hari sdg menarik mata airnya,Bahlol(P)
menaiki superbike yg baru di 'piang'


Bahlol tktau kut tu moto piang.
*piang tu curi la bahlol


tgh duk syok menarik kt highway
Bongok lalu sebelah taik sebesar lens DSLR*ada kena mngena ka?

lntas break mngejut mgunakn brek kaki
smbil mnahan kaki kanannya ats pmukaan jalan.


maka dua makhluk ini pun turun
lalu mnju ke taik tersebot
Bongok mmandang tajam ke arah taik
"hmm,mcm taik jaaa''Bongok heran

Bongok angkat taik dgn telapak tgn yg berlapikkn kain bajunya
takut kotor tgnnya dan bimbang terbatal air smaygnya
*Bongok bodo! nnt nk smayg pkai bju pa,dh la bwk selai ja,
td duk 'menarik awek' unk ta pkiaq lak psai ayq smayg

Bongok sentuh tahi tu
"hmm,lmbut mcm taik"

Bongok hidu taik tu
"bau pun mcm taik"

Bongok ta puas hati,inginkn kbenaran dan kepastian
lalu calit sdikit taik di hujung jari dan mrasa taik tersebut
"eh eh rasa pun mcm taik!"
"darling(Bahlol),try awk test rasa bnda ni.mcm taik tak?"

awek dia ni pun lg sorang kedengoi mcm laki dia gak



Bahlol cuba rasa....
*smbil2 tu try la hgpa bygkn
"hahh bang! mmg sah dh! mmg sah dh ni taik!!"
"naseb baek la abg tak tlanggar taik ni td"

Bongok balas
"sbb tu la abg turun check bnda ni"

lalu mereka mnymbung aktiviti mereka semula dgn penoh bgga
"yea! yea! aku tak langgar taik td"

*p/s:agak2 anak depa nma pa?

Thursday, November 18, 2010

Seindah Cinta Starbilo:Lembu Korban

intro:

unta nangis ta henti2,
lembu bole buat2 mati,
kambing kerbau naik gila sawan babi,
ayam pula pura2 simpati,
apa pasal dgn depa ni,
ptot la raya haji!
aiseyman,pantun 6kerat.
maveles! maveles!


ini cerita bukan cerita kedai kopi
ini cerita cinta romeo dan juliet.
.....

..

sebelum raya haji iaitu 11 Zulhijjah,para lembu mula gelisah takut kena sembelih.

ada yg menyamar

ada yg cuba melarikan diri

ada yg menghabiskan masa akhir dgn yg tercinta

dan ada juga yg mmbuat protes



alkisahhhhh..

ada 2ekor lumbu

yg betina
nma dlm surat branak iaitu cik sartimah,
nma mak dia bg,tp nnek dia ta suka,
lalu jadila Star.

yg jantan
yg ni plak nama dia Bilo sbb bpak dia kturunan buffalo.


dialoq bermula.

Bilo:pewittt,hui awex.
Star:ehemmm.
Bilo:Alahai,malu2 kucing pulak.nama i bilo.
Star:nama i star.
B:sorang je ke?mna laki?
S:aishhh,kte sorg je la.
B:.........*haha,ada 'can' la aku.
S:abg bilo,bile smpai?pgi td i ta nmpk pun.
B:bru je td, naek moto.
Cow on motorcycle funny animal wallpapers

S:kool la abg bilo ni.tp abg dtg sni de pasport tak?
abg dr afrika kn?kulit abg hitam..
B:(aku sembelih jgk minah ni buat korban)...eh tda la,abg local mari.
S:ouh,igtkn import,i dr Australia.
B:jaoh tu,islam ker?
S:(kekah jugak babi ni)..err bnitang pun da islam ke?
B:lupa pulak..

sedang rncak bbual.Pak Haji dtg buat kcau.

maka 2ekoq makhluk tak sdr yg depa bakal dikorban,
bersuka ria,bemesra
*tak lma mna pun.
yg ni kntoi dinner kt hotel sentosa sblah vox,haha

lps dinner,depa p vox lak,disco laa

ni lg 2ekoq bodoh mcm lembu

esok lak tepat pkoi 1

lembu-lembu ni jd.....

dan


tak tau la kenapa.

konklusi,cinta monyet or cinta lembu?

the end

*crita tgantung,direktor saket pancreas,hilang abeh idea

Wednesday, November 17, 2010

pabila artis dan msyrakat saling mmbenci

pagi itu hujan lebat disertai kilat yg mnyambar rumah justin bieber sbb psang parabola.
cuaca ckop sjuk smpai takat beku.rumah justin bieber tukar jd iceberg.pdn muka hg,rumah aku ada heat radiotor la sonyon.
walaubagaimana pun,aku still dlm ksejukan.baro baro..sbb tu aku ta mandi pagi sebab air kolah jd air batu dan air paip ta mau kluar sbb beku dlm batang paip.pagi itu aku bsrpan dgn keluarga berlaukkn unggun api kerna ta tahan sjuk.tp air kopi laqat cmpur antibiotik still mau da.aku sempat berbaring ats dapur,tp kna maki dgn mak "kau sonyon la,makpak ta ajr ka?"
slepas itu mak mngajak aku mnemaninya ke pasar. ttp aku tidak mahu.
mak mnikam perut aku berkali-kali dgn garpu.tp aku ta rsa pa sbb aku da ilmu kebal.hoho
kmudian laki mak aku plak join,dia memakai pakaian ala-ala ninja assasin dan mngeluarkan jutsu nine tail kpnyaan naruto. brula aku bsetuju utk mngikutnya. aku brjln sejauh 120 kilometer,mnakala mak mggunakan kasut roda berkwalan jauh.bpak aku mngontrolnya.
pasar itu berada 128 km dr rumah. lg 8 km na smpai
pasar aku trnmpak sbuah basikal broda tiga yg dipandu oleh justin bieber brkelajuan bullet train jepun pnya,mluru dgn laju dr arah juborku.
dia aim jubor aku,tp ta kena.haha dia terlanggar mak aku. mak tcmpk ke dlm gaung. Dia mnjerit "Adoi!". lps tu dia naik smula dan mngejar justin bieber. aku pun trut blari ikut mak krna takut mak pula yg mlnggar basikal trsebut. justin bieber nmpak kmi mngejarnya. dia pun mmecut lbih laju iaitu sma dngn klajuan chaya. kmi pula trpaksa mngejar dgn lbih laju iaitu sma dgn dua kali ganda klajuan chaya. mak dapat mnerajang tyar dpn basikal itu.basikal itu trbabas brsama justin bieber dan mlnggar pmbhagi jln lalu btembung dgn sbuah feri.
feri itu terbelah dua mcm titanic.penumpng feri itu yg sramai 100 org semuanya mati. pmandu feri itu iaitu lady gaga sgt mrah. dia pun btukar mnjd Super Gaga dan mem-fire justin bieber.
justin b. mnkn butang khas pada basikalnya..llu btukar mnjd robot tikus ratatouil. mreka bgaduh di udara. mak ta puas hati sbb mreka ta hiraukan kwujudannya. dia pun trus mnyewa sbuah helikopter di Genting Highlands dan trus ke tmpat kmalangan. dia mlnggar Super Gaga.
Super Gaga itu tkejut mcm beruk tarik gam dan trus btukar mnjd lady gaga yg biasa semula lalu thempas ke jlnraya lalu meninggal dunia. justin bieber sgt tkut mlihat kjdian itu. dia minta maaf dr mak. dia mghulurkn tngn na bsalam. ttp mak masih marah. dia mnyendeng helikopternya dan mngerat tgn justin bieber dgn kipas helikopter. justin bieber mnjerit "Adoi..!" dan jtuh. mak mghantar helikopter itu semula. bila dia balik ke tempat kejadian, dia terus mmukul justin bieber itu dgn beg tngnnya smbil mmarahinya dlm bhasa Inggeris.
justin bieber ta dpt mnjawab sbb mak cakap omputih. lalu dia pun mati. kemudian polis pun sampai. mak mmbuat laporan ke ibu pjabatnya tntang insiden ngeri itu. semua anggota polis tperanjat lalu mati. org rmai mngerumuni tmpt kjadian krna ingin mngetahui apa yg telah tjadi. polis yg btugas cuba mnyuraikn org ramai lalu dia mnjerit mggunakan pmbesar sora. org rmai tpernjat dan smuanya mati.
slps itu mak mengajak aku ke pasar utk mngelak lebih rmai lg yg akn mati. di pasar, mak mncritakan kjadian itu kpd pnjual daging. pnjual daging dan peniaga2 brhampiran yg mendengar crita itu,smuanya tkejut dan mati.kami trus blari balik ke rumah yg 128km dr pasar.krana tlalu pnat,sbaik sj sampai di rumah kmi pun mati. itulah kmalangn yg paling ngeri yg prnah aku alami sbelum aku mati.
CERITA INI HNYA REKAAN SEMATA MATA TADA SANGKUT PAUT PSAL FAMILY AKU DAN KEMATIAN
*kpd pminat artis Justin Bieber dan Lady Gaga,minta ampun
*cerita ini telah sedia ada,dan aku ubah jd bntuk visual 3D utk lg mnarik
*PG18

Seindah Cinta Starbilo:The Trailer

ini bukan iklan syempo
ini iklan filem
..


dan juga semestinya bkn filem

dibintangi barisan pelakon top dan cun melencon
makcik temah pakcik koolen

WARNING:18 PG
BOX-OFFICE
"mmastikan anda mngembek slpas menonton"